söndag 12 december 2010

3:dje advent!


Jisses vad tiden springer iväg. Idag är det dax att tända tredje ljuset, men jag väntar lite tills alla i familjen och våra nattgäster har vaknat! Än är det bara jag och Buster som är vakna!
Idag ska jag göra lite julgodis igen tänkte jag. Det får nog bli Rocky Road och kanske lite knäck. I veckan blev det Leilas Cornflakes Crisps. SÅ otroligt goda...bara smälter i munnen. Dessa kan jag verkligen rekomendera!

Ingredienser

100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Gör så här

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar några ord!!! :-)